Cultuur opsnuiven in Mechelen

Home / Fun / Cultuur opsnuiven in Mechelen

Cultuur opsnuiven in Mechelen

Goed weer, een bus vol enthousiaste leden, en off we go! Op uitstap naar Mechelen met als eerst stop het Vrijbroekpark waar we via de rozentuin halt houden in de taverne voor een ontbijtje. Nadien zakken we verder af naar het centrum om wat cultuur op te snuiven in de Kazerne Dossin. Tijdens de rondleiding in de permanente tentoonstelling komen we alles te weten over de geschiedenis van de Dossinkazerne tijdens de Tweede Wereldoorlog, en haar functie als verzamelkamp voor Joden en Roma. De gids verteld ons alles over de geschiedenis van de Holocaust. Na deze toch wel zware materie is het tijd om de magen te vullen en dorst te lessen in brasserie Het Anker.
In de namiddag brengen we eerst een bezoekje aan tapijten De Wit in het unieke historisch kader van de 15de-eeuwse refugie van de abdij van Tongerlo in Mechelen. De gids leidt ons door de boeiende wereld van de wandtapijtkunst: geschiedenis, techniek, weef demo, conservatieproces, … Ook het historisch pand en de tuin krijgen de aandacht. Voor we het centrum verlaten zaken we nog even af naar de grote markt voor een terrasje onder de stralende zon.
Voor we terug naar onze thuisbasis rijden maken we nog een tussenstop in Stokerij De Molenberg. De familiehoeve aan ‘de Molenberg’ in Blaasveld vormt het kader voor de eerste whiskydistilleerderij in België met traditionele Schotse pot stills. Alleen al van de geur ben je in de wind. Met nog een proevertje als afsluiter is het tijd om terug richting Denderhoutem te gaan.
In feestzaal Basiel wachten nog enkele leden ons op om nog te genieten van een lekker avondmaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.